Vareopptelling

Kr 379,-
Pakker over kr 300,- har fri frakt.
Sendes fra i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Forfatter:Erlend Loe
Forlag:Cappelen Damm
Kategori:Romaner
Sider:136
Språk:Bokmål
Utgivelsesår:2013
ISBN/EAN:9788202409524
Innbinding:Innbundet
​Sylskarpe litterære stikk

Det fantes dem som mente at Nina Faber burde fått NordiskRåds Litteraturpris på 1970-tallet. På sitt eget forsiktige vis var hun en finlyriker, men aldri tilstrekkelig i takt med den tidens forserte politiskemelodi. Der andre skrev om Mao, skrev Nina om myrflangre, mønsteret iøyenstikkervinger og om været i byer hun aldri hadde vært i.

Igjen har Loe levert en roman som er breddfull av humor ogironi, samtidig som han stikker i siden til anmelderiet. Denne lillekortromanen er mettet med spenning og ydmykende hendelser -for i kjent «Loes» stil tar handlingen heltfullstendig uransakelige veier. Det handler om Nina Faber som er en aldrendelyriker. Hun har aldri har vært helt i takt med sin samtid. På 1970-tallet,mens kollegaene skrev riktig og viktig, skrev hun de rareste ting. Nå har hunhar vært ute av syne i årevis. Herjet av motgang og alkohol, muligens enkjæreste, men ingen vet. Vi møter henne den dagen hun utgir sin nyediktsamling, Bosporos. Nina er nervøs, hun er sint og når hun kommer over entotalt urimelig anmeldelse, rakner det for henne. Det er pay back time.

På grunn av et stipend fra Den norske Forfatterforeningen har Nina Faber tilbrakt noen år i Istanbul. Det er herhar hun har skrevet ferdig sin siste diktsamling. Tilbake i Oslo skaffer hunseg en hagekolonihytte på Sogn, hvor hun setter sin ære i å ha en plettfri hagehvor det daglig vanker soyamelk til pinnsvinet Jussi. Hun våkner tidlig dendagen diktsamlingen skal lanseres, og hun venter på at redaktøren skal ringe ogformidle de gode anmeldelsene. Slik går det ikke. Det er surmaget skepsis overhele linjen, og Nina kjenner at grensen er nådd når det gjelder krenkelser.

Det er som Knut Hoem sier det i NRK :"Vareopptelling eren roman som raskt minner verden om de åpenbare kvalitetene til forfatterenErlend Loe. Han er morsom! Hvem ellers tar seg bryet med å skildrelaktoseintolerante pinnsvin? Ingen, absolutt ingen, det gjør bare ErlendLoe."

Det er ingen grenser for hva en forsømt lyriker kan finne pånår hun tar saken i egne hender.

Andre versjoner:

Close Bitnami banner
Bitnami