En sjøens helt: Skogsmatrosen – Jon Michelet

En sjøens helt - Skogsmatrosen - Jon Michelet

  • Forfatter: Jon Michelet
  • Forlag: Oktober
  • Trykkeår 2014
  • Utgitt: 2012
  • Sider: 796
  • Innbundet eller heftet/pocket
  • Serie: En sjøens helt nr. 1

En Sjøens Helt: Skogsmatrosen – Jon Michelet
Roman

Innbundet eller heftet/pocket

Forlagets omtale:

18 år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsen-rederiets linjeskip M/S Tomar. Året er 1939, tyskerne har ennå ikke okkupert Norge, men krigen er i gang i Europa og på havet. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr og blir en sjøens proletar, aner han lite om hva som venter ham i tiden som kommer, av konvoifart, forlis og tap av skipskamerater, og av forelskelser, sjalusi og lengsel. Gjennom hele verdenskrigen seiler Halvor, på skip etter skip og med stadig tyngre bører på sine unge skuldre.

Med En sjøens helt har Jon Michelet skrevet den store norske sjøromanen. Dette er en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet. Jon Michelet skriver med kraft og autoritet, humor og varme om et emne som fortjener stor oppmerksomhet. Romanen utkommer i to bind. Første bind, med undertittelen Skogsmatrosen, utkommer høsten 2012. Andre bind vil få undertittelen Skytteren og utkommer høsten 2013

Omtaler og tips

  • Topp bok for bursdags og julegave

Terningskast
boktips terningskast 6

 

 

Om Jon Michelet

Jon Michelet føddes den 14 juli 1944 i Moss. Han debuterte som forfatter i 1975 med romanen Den drukner ei som henges skal og har siden dess utgitt en lang rekke romaner, krimbøker, skuespill, en barnebok, ungdomsbøker og debattbøker. Han har og gitt ut fem bøker fra VM i fotball fra 1982 til 1998 sammen med Dag Solstad. Michelet har hatt mange spennende jobber, han har vært bland annet: avisredaktør, tv-vert, lokalpolitiker, styremedlem i fagforening, bryggearbeider, journalist og forlagssjef i Oktober.

 

 

10 Total Score

Add your review

Del dine tanker med oss

Leave a reply