Tørst – Jo Nesbø

Jo Nesbø Tørst kriminalroman

  • Forfatter: Jo Nesbø
  • Forlag: Aschehoug
  • Trykkeår 2017
  • Utgitt: 2017
  • Sider ?
  • Harry Hole nr 11
  • Innbundet eller Pocket

Tørst – Jo Nesbø

Innbundet

349,- Bestill Tørst

Omtale:

Jo Nesbø kommer ut med en ny Harry Hole bok den 21 Mars 2017. Dette er den 11. boken om Harry Hole. ” Etter tre år med harmoni så braker det løs i Oslo igjen. Unge kvinner blir drept i hovedstaden etter at de har brukt sjekkeappen Tinder. De unge jentene blir drept i sitt eget hjem og Harry Hole trekkes på ny inn i etterforskningen.

“– Jeg har bestandig vendt tilbake til Harry Hole, han er min sjelekompis.
Men det er jo en ganske mørk sjel, så det har som vanlig vært både en glede og emosjonelt utmattende.
Men Harry og historien gjør det verdt de søvnløse nettene, sier Jo Nesbø (56) i en pressemelding.”

– «Tørst» er en ekte og solid Harry Hole-roman, med alt det innebærer av galskap, korrupsjon, maktbegjær, utspekulerte drapsmetoder og en etterforsker som aldri unnslipper helt helskinnet, sier Nora Campbell i Aschehoug forlag.

349,- Bestill Tørst

Omtaler og tips

  • Vi ser frem til at denne boken kommer ut så merk av datoen 21 Mars.

Terningskast

 

Om Jo Nesbø

Jo Nesbø ble først og fremst tjent for sine Kriminalromaner om førstebetjent Harry Hole. Nesbø er født og oppvokst i Molde. I dag er han en av Norges mest solgte forfatter. Jo Nesbø har under sitt liv vært skikkelig god innen flere helt usammenhengende yrker.  I tillegg til at Nesbø er forfatter så er han også musiker pluss at han er utdannet siviløkonom og finansanalytiker fra Norges Handelshøyskole. Jo har har arbeidet som journalist, aksjemegler og har i tillegg vært låtskriver og vokalist i popgruppen Di Derre.

I sin oppvekst var Nesbø fast bestemt på å bli fotballsspiller på Tottenham Hotspur FC. Jo Nesbø vant Norway Cup med Molde i 1978 da de møtte Os i Finalen. Nesbø ble kåret til banens beste og fikk gullstøvel. På høsten scoret han også to viktige mål mot Rosenborg da Molde gikk til finalen i junior-NM. Nesbø scoret i finalen som de vant mot Mjøndalen med 2-1. Dessverre røk begge korsbåndene i knærne, og han ble tvunget til å avslutte sin fotballkarrière.

Nesbø har altså vært aktiv som forfatter, musiker, fotballspiller, journalist og aksjeanalytiker. Dette er ganske så fantastisk gjort.

På senere tid har Nesbø som forfatter like ofte brukt andre hovedkarakterer en Harry Hole som for eksempel I Sønnen der Simon Kefas er etterforsker og Blod på snø/Mere blod om leiemorderen Olav Johansen. I 2007 startet han også å skrive barnebøker.

Tags:

Del dine tanker med oss

Leave a reply