Beste bøker 2016

Vi gir deg de beste bøkene fra 2016. Årets bok, årets roman, årets boksalgsuksess eller årets krimbok, les mer om bøkene på denne siden.

(Trykk her for beste bøker 2017).

Jørn Lier Horst - Når det mørknerNÅR DET MØRKNER – JØRN LIER HORST

«Når det mørkner» er rendyrket nordic noir. Horsts skildringer av en politimanns hverdag er som vanlig solide og interessante, og krimplottet er godt konstruert. Vi har tross alt å gjøre med en av Norges mest erfarne krimforfattere.

Elin Brend Bjørhei, VG

Møt William Wisting som ung mann! Stavern 1983: Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen. En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse.

En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det. Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang. Bestill NÅR DET MØRKNER – JØRN LIER HORST


elena ferrantes nye roman i 2016

Årets Roman 2016: Dei som fryktar og dei som blir – Elena Ferrante

Elena Ferrante kom med sin debut bok “Mi brilijante venninne” på italiensk i 2011, før den ble en salgsuksess i Norge i 2014. Mange har lurt på hvem som lurer bak pseudonymet Elena Ferrante, men ingen kan med sikkerhet si at de vet hvem hun(vi velger å tro at hun er en kvinne).

Nå har hun kommet med nok en storslagen roman fra en verden i dramatisk endring på 70-tallet i Italia. I den tredje boka i Napoli-kvartetten, Dei som flyktar og dei som blir, har de to jentene fra Mi briljante venninne og Historia om det nye namnet, blitt kvinner.

Elena gifter seg  og er ulykkelig familiemor i Firenze, mens Lila kjemper for å overleve som fabrikkarbeider, og tar del i 70-åras kamp for bedre arbeidsvilkår og mer demokrati. Begge kvinnene har fra de var barn forsøkt å unnslippe livet i bydelen der dei voks opp, et liv i fattigdom uten store muligheter.

Nå drømmer Elena likevel om det livet Lila har i stedet for å være bundet fast som alenemor. Dei som flyktar og dei som blir er ein roman om to kvinners liv i Italia på 70-talet, tiåret preget av arbeiderkamp, klassereise og kvinnefrigjørelse. En roman om et vennskap som rommer kjærlighet og hat, beundring og sjalusi. Dette er også en berettelse om Italia som nasjon og de gjennomgripende endringene landet gjennomgår fra 1950-åra og frem til i dag. Les og kjøp årets roman i sommer!

Årets dampende bok 2016 Sylvia Day: I ett med degsylvia day i ett med deg

Den femte og siste bok i den bestselgende Crossfire-serien av Sylvia Day. Eva og Gideons offisielle vielse blir årets begivenhet, men Gideon selv har mest lyst til å kansellere hele bryllupet. Er det i det hele tatt mulig for Eva å få frem Gideons mykere sider? Samtidig som de sammen forsøker å få kontroll på Gideons indre demoner, dukker skjulte skjeletter opp fra Evas fortid. Hvem er det egentlig som er ute etter å ødelegge forholdet deres? Det er bare å trekke pusten og holde seg fast under denne siste delen av Eva og Gideons hete, men turbulente reise.

Dette er femte og siste bok i Crossfire-serien, en av de mest dampende og populære bokserier verden har sett. Fifty shades of Grey kan gå og legge seg.
Gå ikke glipp av denne bokperlen. En norsk salgsuksess og en internasjonal bestselger. Serien har solgt over 250 000 i Norge og over 15 millioner internasjonalt.

Serien har solgt over 250 000 i Norge og over 15 millioner internasjonalt.

Årets krimbok 2016. Jørgen Jæger: Monstermonster krimbok

Vi møter en familie som er under politiets beskyttelse. De har flyktet fra en voldelig eksmann, og lever anonymt med nye identiteter. Anne er alltid redd for at den tidligere ektemannen skal finne henne og den nye familien hennes. En dag kommer datteren vettskremt hjem, og senere blir mannen hennes Ulrik slått helseløs. Anne er overbevist om at det er eksen som har funnet dem, og tar hevn for at hun har stukket av.

Det skal vise seg at bakgrunnen er mer kompleks enn som så, og jakten på overfallsmannen og etter hvert en morder, blir intens… les mer om boken her.

 

Årets filmatiserte krimbok: FLASKEPOST FRA P AV JUSSI ADLER-OLSEN

BOKEN BAK SUKSESSFILMEN MED SAMME NAVN!
En flaskepost flyter i land ved kysten av Skottland, og havner til slutt hos etterforsker Carl Mørck i København. I denne tredje boken om Avdeling Q får etter hvert han og assistenten Assad får tydet stadig mer av brevet i flasken, går det opp for dem at to gutter ble bortført en gang på 90-tallet. Men hvem er de, og hvorfor har ikke foreldrene meldt dem savnet? Og hva har skjedd med dem? Carl og Assad trekkes lengre og lengre inn i en beregnende og følelseskald kidnapperens nett.

En Sjøens Helt - Jon MicheletBeste historiske roman: En Sjøens Helt – Jon Michelet

“Blodige strender” er fjerde bind i serien “En sjøens helt” og fortsetter der “Gullgutten” slapp, i april 1942. Historien følger Halvor fram til D-dagen i juni 1944, i hans kamp for de allierte, for egen verdighet og for å vinne tilbake sin elskede Muriels kjærlighet.

Spionbasen - Bård WormdalBeste Krimbok: Spionbasen – Den ukjente historien om CIA og NSA i Norge – Bård Wormdal

NSA fortalte i et dokument 2013 at Norge er en av USA sine 2 beste partnere når det gjelder teknisk etterrettning. Dette er en spektakulær del av den nære norske historien som avdekkes, og en side av dagens Norge som de færreste kjenner.

Ren Poesi - Capellen DammBeste diktbok: Ren Poesi – utgitt av Cappelen Damm

Den perfekte gavebok! I løpet av ett år har diktkontoen @renpoesi fått flere enn 30 000 følgere på Instagram. Her er boken som samler de aller mest populære diktene fra suksessen

Nordlands historie bind 1-3 - Harald RindeBeste bok for nordlendinger: Nordlands historie bind 1-3 – Harald Rinde

Nordlands historie er den første samla framstillinga av Nordlands historie. Gjennom tre rikt illustrerte bind fortelles historien om området som i dag utgjør Nordland fylke.

Den lille kaninen som så gjerne ville sove - Carl Johan Forssen EhrlinBeste barnebok: Den lille kaninen som så gjerne ville sove – Carl Johan Fossén Ehrlin

Carl-Johan Forssén Ehrlin skrevet den ultimate godnatthistorie – som nærmest garantert får ditt barn til å sovne i løpet av få minutter.

etter deg - jojo moyesBeste internasjonale bok: Etter deg – Jojo Moyes

Den etterlengtede oppfølgeren til den internasjonale bestselgeren ET HELT HALVT ÅR.

Jeg skal fortelle deg min hemmelighet - Petter A StordalenBeste Finansbok: Jeg skal fortelle deg min hemmelighet – Petter A. Stordalen

«Dette er ikke historien om hva jeg har gjort. Dette er historien om hvordan jeg gjorde det»

Close Bitnami banner
Bitnami