Beste bøker 2017

2017 var et bra år for bøker i Norge.

Tørst av Jo Nesbø

21. mars 2017 kommer den 11.boka i serien om Harry Hole av Jo Nesbø. Etter tre år i relativ harmoni braker helvete igjen løs i Oslo. Unge kvinner som har vært aktive på sjekkeappen Tinder blir drept i sine egne hjem, og Harry Hole trekkes på ny inn i etterforskningen.

Ekte amerikanske Jeans av Jan Guillou

Jan Guillous fantastiske litterære prosjekt med å skrive forrige århundrets historie fortsetter.

Nå er fortellingen kommet til 50-tallet, der en ny generasjon trer frem. Eric, som er tredje generasjon Lauritzen, vokser opp på 1950- tallet – tiden da grunnlaget for det svenske “folkhemmet” ogvelstanden legges. Et utbombet Europa skriker etter svenske råvarer. Samtidig preges tilværelsen av frykten for atomkrig. Men for Eric er de mørke skyene enda nærmere; hans beskyttede tilværelse i Saltsjöbaden er i ferd med å slå sprekker. Gjennom de store omveltningene fødes også en ny ungdomskultur. Impulsene kommer ikke lenger fra Europa, men USA.

Eric lar seg fascinere av alt det nye innenfor musikk, mote og film. Ikke bare greier han å smugle inn den forbudte drikken Coca-Cola – han blir også den første i klassen som får et par ekte amerikanske jeans.

Når det mørkner av Jørn Lier Horst

Møt William Wisting som ung mann! Stavern 1983: Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen.

En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det. Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang.

Kaninjegeren av Lars Kepler

Joona Linna har sonet to år i Kumla fengsel da han føres til et avsidesliggende område for et hemmelig møte.

Lars Keplers etterlengtede, sjette kriminalroman om Joona Linna kommer sent på høsten 2016. Joona Linna har sonet to år i Kumla fengsel da han føres til et avsidesliggende område for et hemmelig møte. Lars Keplers etterlengtede, sjette kriminalroman om Joona Linna kommer sent på høsten 2016.

Close Bitnami banner
Bitnami